Ȋn acest blog veți citi despre impresiile și povestile emigranților care au plecat din România. Persoanele sunt diferite, dar povestile lor sunt asemănătoare. Multe regrete și multe probleme sunt prezente în procesul de emigrare al românilor.

Te asteaptă o altă cultură, un alt popor destul de închegat pe la încheieturi, cu mentalități destul de diferite de ale tale. Limba să spunem că nu este neapărat o barieră, înveți cât de cât în câteva luni să te ințelegi cu oamenii, apoi o așezi temeinic in doi ani. Dar, esti străin. Nu esti de acolo, desi tu vrei să fii de acolo, îți doresti să fii de acolo.

Călătoria șterge granițele și permite, chiar și pentru o vreme, să se încerce viața într-o altă țară. Cu toate acestea, din cauza timpului limitat, se formează adesea o impresie superficială și multe detalii pur și simplu nu se găsesc. Spre deosebire de un turist, oamenii locali nu se grăbesc, cunosc toate aspectele vieții din țară și își pot face o imagine mai completă. Nu vom confunda turismul cu emigrația, ci vom privi prin ochii celor care s-au mutat din România. Aflăm ce schimbări au evoluat după mutare și cum s-au alăturat noii vieți.